ProGumi
Laufenn LK41 G FIT EQ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Laufenn LK41 G FIT EQ #142004 155/70R13 75T (G)

EAN: 8808563388960 Гуми Laufenn
Летни гуми Laufenn LK41 G FIT EQ - Автомобилни Гуми ( 75T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 3 бр.
58 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
LAUFENN е комманията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът LK41 G FIT EQ се предлага от ProGumi с атактивна цена.летни е обозначението на този модел гуми. Ширина на модела е 155. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R13. 75 (до 387 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). E е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разходът на гориво е E. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за техния клас нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител LAUFENN
Модел LK41 G FIT EQ
Сезон летни
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси G
Тежест 5.2
Доставка 2 дни
евро етикет
E
E
2
70

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови летни гуми  зимни гуми  автогуми  нови гуми за мотори 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi