ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LANDSAIL LS388 RFT 205/50R17 89W #247875

EAN: 6900532560710
гуми LANDSAIL LS388 RFT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
163 . 05 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя LANDSAIL. Една от наложениете фирми на пазара. Модел LS388RFT можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Тези гуми са класифицирани от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 205. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R17. Разрешения товарен индекс е 89 (до 580 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е W (до 270 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е D. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: магазини за гуми  205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки