ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO WinterCraft WS71 SUV 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO WinterCraft WS71 SUV 275/40R20 106W (TL, XL, FSL, SUV, M+S, 3PMSF) #160279

EAN: 8808956270520
Зимни гуми KUMHO WinterCraft WS71 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106W )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
346 . 22 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KUMHO е производителят на тази гума. Моделът WINTERCRAFT WS71 SUV може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като зимни. Ширина за модела е 275. 40 е маркираната височина за гумата от производителя. R20 е маркираният диаметър за гумата. 106 (до 950 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. 72 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел WINTERCRAFT WS71 SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 275
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 15.72
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако имате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми цена  205 55r16  гуми 195 65 r15