ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO SOLUS HA32 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO SOLUS HA32 195/50R15 82V (10PR) #275823

Всесезонни гуми KUMHO SOLUS HA32 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82V )
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
101 . 54 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KUMHO е производителят на тази гума. Наложена марка на пазара. Предлаганият модел SOLUS HA32 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като всесезонни. Ширината на модела е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 50. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. Разрешеният товарен индекс е 82 (до 475 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел SOLUS HA32
Сезон всесезонни гуми
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Индекси 10PR
Тежест 7.50
Доставка 2 дни
видео клип

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15-20 процента от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. За автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цени  летни гуми цена  автогуми 

Този сайт използва бисквитки