ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Kumho Road Venture MT51 P.O.R. 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Kumho Road Venture MT51 P.O.R. 265/70R16 117Q (8PR, M+S) #246152

EAN: 8808956161750
Летни гуми Kumho Road Venture MT51 P.O.R. - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 117Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 117 до 1285 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
433 . 97 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KUMHO е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът ROAD VENTURE MT51 P.O.R. се предлага от сайта ProGumi.летни е обозначението на гумите. Маркираната ширина за модела е 265. 70 е отбелязаната височина за гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимият товарен индекс е 117 (до 1285 кг). Скоростният индекс за модела Q (до 160 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел ROAD VENTURE MT51 P.O.R.
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 117 (до 1285 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси 8PR, M+S
Тежест 21.92
Доставка 7-10 дни от Германия

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17-20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Разликата между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: летни гуми цени  зимни гуми цена  автомобилни гуми  гуми за мотор