ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO ROAD VENTURE MT KL71 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO ROAD VENTURE MT KL71 31/10.5R15 109Q (MT) #163664

EAN: 8808956060558
Летни гуми KUMHO ROAD VENTURE MT KL71 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
273 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя KUMHO. Една от наложениете фирми на пазара. Модел ROAD VENTURE MT KL71 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Този модел гуми са летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 31. Маркираната височина за гумата е 10.5. R15 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимия товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Модела гуми има скорестен идекс от Q (до 160 км/ч.). Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел ROAD VENTURE MT KL71
Сезон летни гуми
Ширина 31
Височина 10.5
Диаметър R15
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси MT
Тежест 20.73
Доставка 2 дни

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват около 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цена  нови гуми  205 55 r16  летни гуми