ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
KUMHO PORTRAN KC53 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO PORTRAN KC53 #154031 145R13 88R

EAN: 8808956235659 Гуми за бус Kumho
Летни гуми KUMHO PORTRAN KC53 - Лекотоварни Гуми ( 88R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
103 . 43 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
KUMHO е фирмата произвела тази гума. Моделът PORTRAN KC53 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Маркировката от производителя на този модел гуми е летни. Маркираната ширина за модела е 145. R13 е маркирания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 88 (до 560 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). D е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. 72 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел PORTRAN KC53
Сезон летни
Ширина 145
Диаметър R13
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Тежест 7.21
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране ще намали потреблението на гориво. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: гуми за мотори  нови летни гуми  всесезонни гуми  гуми онлайн  автогуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi