ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO PORTRAN CX11 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO PORTRAN CX11 235/65R16 121R #277200

Всесезонни гуми KUMHO PORTRAN CX11 - Лекотоварни Гуми ( 121R )
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
252 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KUMHO е производителят на тази гума. Моделът PORTRAN CX11 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 235. 65 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Допустимият товарен индекс е 121 (до 1450 кг). Гумите имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел PORTRAN CX11
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Тежест 16.01
Доставка 2 дни

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  бг гуми  205 55 r16  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки