ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO MHO SOLUS 4S HA32 XLSUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO MHO SOLUS 4S HA32 XLSUV 215/70R16 100H (TL, SUV, 10PR, M+S, 3PMSF) #264547

EAN: 8808956298814
Всесезонни гуми KUMHO MHO SOLUS 4S HA32 XLSUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100H )
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
173 . 60 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KUMHO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Модел MHO SOLUS 4S HA32 XLSUV можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип всесезонни. Ширината на модела е 215. 70 е маркираната височина за гумата. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 100 (до 800 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Показателят за сцепление на мокро е C. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката за 6-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел MHO SOLUS 4S HA32 XLSUV
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, SUV, 10PR, M+S, 3PMSF
Тежест 10.631
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми  евтини гуми  нови автомобилни гуми