ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO KRT03 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO KRT03 285/70R19.5 150/148J (18PR) #159395

Всесезонни гуми KUMHO KRT03 - Тежкотоварни Гуми ( 148J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 1 бр.
520 . 54 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KUMHO е комманията производител на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Модела KRT03 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 285. Маркираната височина за гумата е 70. Маркирания диаметър за гумата е R19.5. 148 (до 3159 кг) е допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс J (до 100 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. D е маркировката за разход на гориво. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител KUMHO
Модел KRT03
Сезон всесезонни
Ширина 285
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Индекси 18PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 43.17
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 19 процента от разхода на гориво при вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: летни гуми цена  зимни гуми цени  автогуми  нови гуми за мотор