ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO KRS03 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO KRS03 8.5R17.5 121/120M (12PR) #160445

Всесезонни гуми KUMHO KRS03 - Тежкотоварни Гуми ( 120M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 120 до 1400 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
367 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KUMHO е производителя на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът KRS03 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.всесезонни е маркировката на този вид гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 8.5. R17.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 120 (до 1400 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 74 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител KUMHO
Модел KRS03
Сезон всесезонни
Ширина 8.5
Диаметър R17.5
Товарен индекс 120 (до 1400 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум C
Индекси 12PR
Ос предни - Truck
Тежест 25.60
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
3
74

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато имате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 18% от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Екологичното каране намалява консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми  летни гуми цени  автогуми цени