ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO KRD50 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO KRD50 215/75R17.5 126/124M (12PR) #159015

Всесезонни гуми KUMHO KRD50 - Тежкотоварни Гуми ( 124M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
368 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KUMHO. Една от наложените фирми на пазара. Моделът KRD50 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип всесезонни и са популярен избор при много от нашите клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. R17.5 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 124 (до 1600 кг). Тези гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител KUMHO
Модел KRD50
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Индекси 12PR
Ос задни - Truck
Тежест 30.31
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15% от консумацията на гориво при вашата кола. Когато поръчате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали консумацията на гориво. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотор  летни гуми  нови всесезонни гуми  евтини гуми  автогуми цени