ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO KMA12 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO KMA12 385/65R22.5 K (20PR) #159383

Всесезонни гуми KUMHO KMA12 - Тежкотоварни Гуми ( K )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
791 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от KUMHO. Моделът KMA12 се предлага от ProGumi с атактивна цена.Този модел гуми са всесезонни и са изключително популярен избор сред много наши клиенти. Маркираната ширина за модела е 385. Отбелязаната височина за гумата е 65. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е K (до 110 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. 74 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител KUMHO
Модел KMA12
Сезон всесезонни
Ширина 385
Височина 65
Диаметър R22.5
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Индекси 20PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 79.17
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
74

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако имате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  195 65 r15  всесезонни гуми  нови зимни гуми