ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO ES31 195/60R16 89H (TL, 4PR, 10PR) #168613

*
EAN: 8808956269371
Летни гуми KUMHO ES31 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 89H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
148 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KUMHO. Любима марка на редица наши клиенти. Модел ES31 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. Маркирания диаметър за гумата е R16. 89 (до 580 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е B. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел ES31
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 4PR, 10PR
Тежест 7.49
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно. Например при кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  евтини гуми  205 55r16  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки