ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO ECSTA PS71 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO ECSTA PS71 235/60R18 107W (XL) #276415

Летни гуми KUMHO ECSTA PS71 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
226 . 93 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя KUMHO. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Моделът ECSTA PS71 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 235. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R18 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 107 (до 975 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел ECSTA PS71
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 13.40
Доставка 2 дни
видео клип

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 19% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране от водача. За кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  гуми цени  зимни гуми цена  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки