ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO ECSTA PS71 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO ECSTA PS71 215/40R17 87Y (XL) #275997

Летни гуми KUMHO ECSTA PS71 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 87Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 87 до 545 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
172 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KUMHO. Една от наложените компании на пазара. Моделът ECSTA PS71 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел гуми са класифицирани от производителя като летни. Маркираната ширина за модела е 215. 40 е отбелязаната височина за гумата. R17 е отбелязаният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 87 (до 545 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел ECSTA PS71
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 40
Диаметър R17
Товарен индекс 87 (до 545 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 9.37
Доставка 2 дни
видео клип

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако поръчате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Екологичното каране намалява разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  магазини за гуми  зимни гуми цена  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки