ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KUMHO ECSTA PS71 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO ECSTA PS71 275/30R19 96Y (TL, XL) #160227

EAN: 8808956254025
Летни гуми KUMHO ECSTA PS71 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
288 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KUMHO е комманията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът ECSTA PS71 може да закупите от сайта ProGumi.Тези гуми са летни и са любим избор при много клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 275. 30 е отбелязаната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R19. 96 (до 710 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност A. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел ECSTA PS71
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 30
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 12.23
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
A
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Гумите оказват приблизително 18-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокро пътно платно. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми