ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Kumho CRUGEN HP91 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO CRUGEN HP91 285/60R18 116V (SUV) #160831

EAN: 8808956143145
Летни гуми KUMHO CRUGEN HP91 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
249 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KUMHO. Една от познатите фими на пазара. Модела CRUGEN HP91 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Маркираната ширина за модела е 285. Маркираната височина за гумата е 60. R18 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 116 (до 1250 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел CRUGEN HP91
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Индекси SUV
Тежест 18.13
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
73

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около до 20 процента от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  195 65r15  всесезонни гуми  зимни гуми цени