ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Kumho CRUGEN HP91 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KUMHO CRUGEN HP91 235/55R19 105W (TL, XL) #159721

EAN: 8808956144128
Летни гуми KUMHO CRUGEN HP91 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
256 . 13 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KUMHO е фирмата произвела тази гума. Моделът CRUGEN HP91 се предлага от ProGumi с атактивна цена.Тези гуми са отбелязани като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. 55 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R19. 105 (до 925 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. Показателя за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител KUMHO
Модел CRUGEN HP91
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 13.74
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват приблизително 15 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: летни гуми  зимни гуми  автогуми цени  мото гуми