ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KORMORAN VanPro Winter 175 65 14 90/88 R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KORMORAN VANPRO WINTER 215/65R16 109/107R (-) #158411

EAN: 3528709178310
Зимни гуми KORMORAN VANPRO WINTER - Лекотоварни Гуми ( 107R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
167 . 35 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя KORMORAN. Една от наложените фирми на пазара. Моделът VANPRO WINTER се предлага в магазина ProGumi.Маркировката от производителя на този модел гуми е зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Маркираната височина за гумата е 65. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 107 (до 975 кг) е товарният индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител KORMORAN
Модел VANPRO WINTER
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси -
Тежест 13.41
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако поръчате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цена  гуми 205 55 r16  гуми цени  зимни гуми