ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Kormoran SUV Summer 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KORMORAN SUV SUMMER 245/60R18 105H #158603

EAN: 3528702535424
Летни гуми KORMORAN SUV SUMMER - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
191 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя KORMORAN. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът SUV SUMMER може да закупите от сайта ProGumi.Този модел гуми са класифицирани от вид летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 245. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 60. R18 е маркирания диаметър за гумата. Товарен индекс - 105 (до 925 кг). Модела гуми има скорестен идекс от H (до 210 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Тези гуми са доста тихи за този клас нивото на шум е 70 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител KORMORAN
Модел SUV SUMMER
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Тежест 14.22
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20% от разхода на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  нови гуми за мотори  205 55 r16  195 65 r15