ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KORMORAN SUV Snow 215 60 17 96 H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KORMORAN SUV SNOW 215/70R16 100H (SUV, M+S, 3PMSF) #157719

EAN: 3528700773712
Зимни гуми KORMORAN SUV SNOW - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
174 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KORMORAN е фирмата произвела тази гума. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът SUV SNOW може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като зимни. Маркираната ширина за модела е 215. 70 е отбелязаната височина за гумата. R16 е маркирания диаметър за гумата. 100 (до 800 кг) е допустимия товарен индекс. Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител KORMORAN
Модел SUV SNOW
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси SUV, M+S, 3PMSF
Тежест 11.78
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
70

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране ще намали консумацията на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. За превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  евтини гуми  зимни гуми цена  нови летни гуми