ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KORMORAN STUD2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KORMORAN STUD2 205/65R15 99T (XL) #157535

EAN: 3528706316623
Зимни гуми KORMORAN STUD2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
114 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KORMORAN е комманията производител на тази гума. Моделът STUD2 се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел може да е правилния избор за вас ако търсите зимни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 205. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата е R15. Товарен индекс - 99 (до 775 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. 72 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител KORMORAN
Модел STUD2
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 8.83
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 16% от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови автогуми  195 6515  всесезонни гуми  зимни гуми