ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KORMORAN Snow 165 65 15 81 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KORMORAN SNOW 195/60R15 88T (-) #184339

EAN: 3528708172869
Зимни гуми KORMORAN SNOW - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
101 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KORMORAN. Популярна фирма на пазара. Моделът SNOW се предлага от ProGumi с атактивна цена.Гумите са маркирани от производителя като зимни. Ширина на модела е 195. 60 е маркираната височина за гумата. R15 е отбелязания диаметър за гумата. 88 (до 560 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител KORMORAN
Модел SNOW
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси -
Тежест 8.17
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви осигури значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: гуми цена  гуми 205 55 r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки