ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KORMORAN Road 135 80 13 70 T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KORMORAN ROAD 155/70R13 75T #154559

EAN: 3528704650910
Летни гуми KORMORAN ROAD - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
66 . 59 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KORMORAN е комманията производител на тази гума. Моделът ROAD се предлага в магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Маркираната ширина за модела е 155. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R13. 75 (до 387 кг) е товарния индекс за модела. Модела гуми има скорестен идекс от T (до 190 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 68 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител KORMORAN
Модел ROAD
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Тежест 5.49
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
68

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 18 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Разликата между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми  всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки