ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KORMORAN CargoSpeedEVO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KORMORAN CargoSpeedEVO 225/70R15 112/110R #259586

EAN: 3528701634388
Летни гуми KORMORAN CargoSpeedEVO - Лекотоварни Гуми ( 110R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
149 . 93 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KORMORAN. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът CARGOSPEEDEVO може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Обозначението на този модел гуми е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 110 (до 1060 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител KORMORAN
Модел CARGOSPEEDEVO
Сезон летни гуми за бус
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Тежест 12.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
73

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато закупите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали потреблението на гориво. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми  нови гуми за мотор  гуми 205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки