ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KORMORAN ALL SEASON 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KORMORAN ALL SEASON 215/60R17 100V (XL) #158723

EAN: 3528705097448
Всесезонни гуми KORMORAN ALL SEASON - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100V )
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
135 . 19 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от KORMORAN. Моделът ALL SEASON се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Тези гуми са от тип всесезонни. Ширината на модела е 215. 60 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17. Товарен индекс - 100 (до 800 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител KORMORAN
Модел ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 9.55
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато притежавате гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват до 18 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотор цена  летни гуми  всесезонни гуми цени  гуми онлайн  автогуми