ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KLEBER QUADRAXER3 XL 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KLEBER QUADRAXER3 XL 235/40R18 95W (TL, XL, FR) #264290

EAN: 3528707439802
Всесезонни гуми KLEBER QUADRAXER3 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95W )
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
242 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от KLEBER. Една от наложените компании на пазара. Модел QUADRAXER3 XL можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Тези гуми са отбелязани от вид всесезонни. Ширина за модела е 235. 40 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R18. 95 (до 690 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела W (до 270 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 69 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител KLEBER
Модел QUADRAXER3 XL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 235
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 10.48
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. На гумите се дължи приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  195 65 r15  нови всесезонни гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки