ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KLEBER QUADRAXER3 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KLEBER QUADRAXER3 215/45R17 91W (TL, XL, FR) #277996

EAN: 3528701739939
Всесезонни гуми KLEBER QUADRAXER3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91W )
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
193 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KLEBER. Една от популярните компании на пазара. Модел QUADRAXER3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са класифицирани от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. Маркираният диаметър за гумата е R17. 91 (до 615 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител KLEBER
Модел QUADRAXER3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 9.08
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
1
69

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате автомобил и ползвате висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват приблизително 15% от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране. Например при кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  магазини за гуми  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки