ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KLEBER QUADRAXER3 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KLEBER QUADRAXER3 185/55R15 82H (TL) #264499

EAN: 3528703588177
Всесезонни гуми KLEBER QUADRAXER3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82H )
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
158 . 78 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KLEBER е производителят на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Предлаганият модел QUADRAXER3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 185. Отбелязаната височина за гумата е 55. Маркираният диаметър за гумата е R15. 82 (до 475 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас тяхното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител KLEBER
Модел QUADRAXER3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 185
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 7.01
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
2
69

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи до 18% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови летни гуми  зимни гуми  автогуми цени  нови гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки