ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KLEBER QUADRAXER SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KLEBER QUADRAXER SUV 215/65R16 102V (TL, XL, FR, SUV, M+S) #263453

EAN: 3528705799755
Всесезонни гуми KLEBER QUADRAXER SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 102V )
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
207 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KLEBER е компанията производител на разглежданата от вас гума. Популярна фирма на пазара. Моделът QUADRAXER SUV може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 215. 65 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата е R16. Максимално допустимият товарен индекс е 102 (до 850 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е V (до 240 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител KLEBER
Модел QUADRAXER SUV
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, SUV, M+S
Тежест 11.01
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
1
69

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

На гумите се дължи до 19% от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране от водача. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови гуми за мотор  летни гуми  всесезонни гуми цени  евтини гуми  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки