ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KLEBER QUADRAXER 3 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Kleber QUADRAXER 3 185/55R15 82H (TL) #270595

EAN: 3528703588177
Всесезонни гуми Kleber QUADRAXER 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82H )
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
160 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KLEBER е производителят на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Модел QUADRAXER 3 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите всесезонни гуми. Ширина за модела е 185. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. Маркираният диаметър за гумата е R15. Максимално допустимият товарен индекс е 82 (до 475 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за техния клас , като нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител KLEBER
Модел QUADRAXER 3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 185
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 7.43
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
B
2
69

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 19% от разхода на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходите Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  гуми цени  зимни гуми  нови летни гуми