ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KLEBER Quadraxer 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KLEBER Quadraxer 205/50R17 93V (EL) #250171

EAN: 3528705277918
Всесезонни гуми KLEBER Quadraxer - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93V )
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
418 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя KLEBER. Моделът QUADRAXER може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Гумите са маркирани от производителя като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 205. Маркираната височина за гумата от производителя е 50. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R17. Допустимият товарен индекс е 93 (до 650 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). E е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е E. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител KLEBER
Модел QUADRAXER
Сезон всесезонни гуми
Ширина 205
Височина 50
Диаметър R17
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси EL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
E
2
71

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 19% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. Разликата между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. За кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми  205 5516  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки