ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KLEBER DYNAXER HP4 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KLEBER Dynaxer HP4 205/60R16 96V #83027

EAN: 3528702002131
гуми KLEBER Dynaxer HP4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
351 . 01 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от KLEBER. Любима марка на много хора в България. Моделът DYNAXER HP4 може да закупите от ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: летни. Ширина на модела е 205. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 96 (до 710 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). A е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тези гуми са доста тихи за този клас тяхното ниво на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват около 15 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови гуми за мотор  нови гуми  205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки