ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KLEBER DYNAXER HP4 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KLEBER DYNAXER HP4 185/55R14 80H (DT1) #263448

EAN: 3528705812195
Летни гуми KLEBER DYNAXER HP4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 80H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 80 до 450 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
157 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя KLEBER. Модел DYNAXER HP4 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Този модел гуми са класифицирани от вид летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 185. 55 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R14. Разрешеният товарен индекс е 80 (до 450 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител KLEBER
Модел DYNAXER HP4
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 55
Диаметър R14
Товарен индекс 80 (до 450 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Индекси DT1
Тежест 6.78
Доставка 2 дни

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Гумите оказват до до 20% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако поръчате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  летни гуми  всесезонни гуми  нови гуми  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки