ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KELLY WINTER HPE 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KELLY WINTER HPE 225/45R17 94V (XL, FP) #238327

Зимни гуми KELLY WINTER HPE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
136 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KELLY е компанията производител на тази гума. Модел WINTER HPE можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Този модел гуми са от вид: зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата. Товарен индекс - 94 (до 670 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е V (до 240 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност E. Тези гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител KELLY
Модел WINTER HPE
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FP
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
71

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. На гумите се дължи до 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автомобилни гуми  евтини гуми  205 55r16  гуми 195 65 r15