ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KELLY HP2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KELLY HP2 195/50R15 82V #265296

Летни гуми KELLY HP2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
106 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е KELLY. Популярна фирма на пазара. Моделът HP2 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са от тип летни. Ширина за модела е 195. 50 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. Допустимият товарен индекс е 82 (до 475 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. E е маркировката за разход на гориво. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител KELLY
Модел HP2
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
71

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 19% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране може значително да намали консумацията на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. За превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми  online gumi  автогуми 

Този сайт използва бисквитки