ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KAMA ОИ-25 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KAMA ОИ-25 14R0 P (14PR) #154064

EAN: 4604725000381
Всесезонни гуми KAMA ОИ-25 - Тежкотоварни Гуми ( P )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
универсални
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1261 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от KAMA. Популярна фирма на пазара. Моделът ОИ-25 се предлага от онлайн магазина ProGumi.всесезонни е обозначението на този вид гуми. Ширина на модела е 14. R20 е отбелязания диаметър за гумата. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс P (до 150 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 81 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение кариерна-off
Производител KAMA
Модел ОИ-25
Сезон всесезонни
Ширина 14
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Шум 81 dB
Индекси 14PR
Ос универсални - Truck
Тежест 104.66
Доставка 2 дни
евро етикет
C
81

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Когато имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 18% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали консумацията на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: летни гуми  зимни гуми цена  автомобилни гуми цени  гуми за мотор