ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KAMA NU301 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми РУСКИ NU301 275/70R22.5 148/145J (-) #160588

EAN: 4604727000167
Всесезонни гуми РУСКИ NU301 - Тежкотоварни Гуми ( 145J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 145 до 2900 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
787 . 54 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е KAMA. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът може да закупите от ProGumi на супер цена.всесезонни е обозначението на гумите. Маркираната ширина на гумата за модела е 275. Маркираната височина за гумата е 70. R22.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 145 (до 2900 кг). Гумите имат скоростен индекс J (до 100 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. 74 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Приложение автобусен транспорт
Производител KAMA
Модел NU301
Сезон всесезонни
Ширина 275
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 145 (до 2900 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Индекси -
Ос предни - Truck
Тежест 55.51
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
74

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

На гумите се дължи до 17% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако поръчате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми  online gumi  205 55 r16  гуми 195 65 r15