ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KAMA NU301 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми РУСКИ NU301 225/75R17.5 129/127M #159483

EAN: 4604727000501
Всесезонни гуми РУСКИ NU301 - Тежкотоварни Гуми ( 127M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 127 до 1750 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
395 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KAMA е фирмата произвела тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 225. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R17.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 127 (до 1750 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 74 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение автобусен транспорт
Производител KAMA
Модел NU301
Сезон всесезонни
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 127 (до 1750 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ос предни - Truck
Тежест 28.82
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
74

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 16 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват значително влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с мокър асфалт е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови автогуми  гуми цени  205 55 r16  гуми 195 65 r15