ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KAMA NT202+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KAMA NT202+ 385/55R22.5 K #162874

EAN: 4604727000433
Всесезонни гуми KAMA NT202+ - Тежкотоварни Гуми ( K )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
991 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KAMA. Една от познатите фими на пазара. Модел NT202+ можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 385. Отбелязаната височина за гумата е 55. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. Модела гуми има скорестен идекс от K (до 110 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. C е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител KAMA
Модел NT202+
Сезон всесезонни
Ширина 385
Височина 55
Диаметър R22.5
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ос ремарке - Truck
Тежест 72.28
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
73

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми  205 55 r16  автомобилни гуми