ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KAMA NR202 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KAMA NR202 235/75R17.5 132/130M (-) #162718

EAN: 4604727000082
Всесезонни гуми KAMA NR202 - Тежкотоварни Гуми ( 130M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 130 до 1900 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
500 . 68 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание KAMA е фирмата произвела тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Модел NR202 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Тези гуми са класифицирани от производителя като всесезонни. Ширина за модела е 235. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17.5 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимия товарен индекс е 130 (до 1900 кг). Гумите имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Тези гуми са с добри показатели за шум за техния клас нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител KAMA
Модел NR202
Сезон всесезонни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 130 (до 1900 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Индекси -
Ос задни - Truck
Тежест 30.42
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Гумите оказват около 18-20% от консумацията на гориво при вашата кола. Когато купите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор  летни гуми цена  всесезонни гуми  гуми цена  автогуми цени