ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KAMA NF701 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KAMA NF701 11R22.5 148/145K #163251

EAN: 4604727000037
Всесезонни гуми KAMA NF701 - Тежкотоварни Гуми ( 145K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 145 до 2900 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
618 . 23 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя KAMA. Една от популярните конмании на пазара. Моделът NF701 се предлага от ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 11. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. Допустимия товарен индекс е 145 (до 2900 кг). Скоростния индекс за модела K (до 110 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител KAMA
Модел NF701
Сезон всесезонни
Ширина 11
Диаметър R22.5
Товарен индекс 145 (до 2900 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ос предни - Truck
Тежест 55.59
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато закупите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цена  летни гуми цена  автомобилни гуми цени