ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KAMA NF201 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми РУСКИ NF201 275/70R22.5 148/145M #160845

EAN: 4604727000143
Всесезонни гуми РУСКИ NF201 - Тежкотоварни Гуми ( 145M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 145 до 2900 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
784 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KAMA. Една от познатите фими на пазара. Моделът NF201 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Обозначението на този модел гуми е всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 275. Маркираната височина за гумата е 70. R22.5 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 145 (до 2900 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела M (до 130 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител KAMA
Модел NF201
Сезон всесезонни
Ширина 275
Височина 70
Диаметър R22.5
Товарен индекс 145 (до 2900 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ос предни - Truck
Тежест 51.22
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи приблизително 20% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако поръчате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови всесезонни гуми  нови гуми за мотор  гуми 205 55 r16  195 65r15