ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
KAMA КАМА-310 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KAMA КАМА-310 11R20 16PR 15P (16PR) #154289

EAN: 4604725000213
Всесезонни гуми KAMA КАМА-310 - Тежкотоварни Гуми ( 15P )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 15 до 69 кг
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
универсални
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
752 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
KAMA е производителя на тази гума. Моделът КАМА-310 се предлага от магазина за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 11. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R20. Товарен индекс - 15 (до 69 кг). Тези гуми имат скоростен индекс P (до 150 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 74 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител KAMA
Модел КАМА-310
Сезон всесезонни
Ширина 11
Диаметър R20
Товарен индекс 15 (до 69 кг)
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Шум 74 dB
Индекси 16PR
Ос универсални - Truck
Тежест 58.68
Доставка 2 дни
евро етикет
B
74

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  магазини за гуми  зимни гуми  летни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi