ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
KAMA 702 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KAMA 702 13R22.5 156/151K #154027

EAN: 4604727001393
Всесезонни гуми KAMA 702 - Тежкотоварни Гуми ( 151K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 151 до 3450 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1036 . 52 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от KAMA. Популярна фирма на пазара. Модел 702 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Този модел гуми са всесезонни и са популярен избор сред много клиенти. Маркираната ширина за модела е 13. R22.5 е маркирания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 151 (до 3450 кг). Тези гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този модел гуми са сравнително тихи за този клас нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител KAMA
Модел 702
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 151 (до 3450 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Ос задни - Truck
Тежест 74.90
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
1
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако поръчате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 15% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. При кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми цена  нови летни гуми  автогуми цени