ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
KAMA У-4, ИД-304 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KAMA У-4, ИД-304 #154223 12R20 16PR 15P (16PR)

EAN: 4604725000626 ТЕЖКОТОВАРНИ ГУМИ KAMA
Всесезонни гуми KAMA У-4, ИД-304 - Тежкотоварни Гуми ( 15P )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 15 до 69 кг
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
847 . 39 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
KAMA е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Модел У-4, ИД-304 можете да поръчате от ProGumi.Тези гуми са класифицирани от тип всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 12. R20 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 15 (до 69 кг). Скоростния индекс за модела P (до 150 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител KAMA
Модел У-4, ИД-304
Сезон всесезонни
Ширина 12
Диаметър R20
Товарен индекс 15 (до 69 кг)
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Индекси 16PR
Ос задни - Truck
Тежест 73.48
Доставка 2 дни
евро етикет
B
1
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително до 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: гуми за мотор цена  нови летни гуми  всесезонни гуми цени  магазини за гуми  автогуми цена 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi