ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
KAMA У-4, ИД-304 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми KAMA У-4, ИД-304 12R20 18PR 15P (18PR) #154169

EAN: 4604725000657
Всесезонни гуми KAMA У-4, ИД-304 - Тежкотоварни Гуми ( 15P )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 15 до 69 кг
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
894 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Този модел гума е произведена от KAMA. Моделът У-4, ИД-304 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел може да е походящ за вас ако търсите всесезонни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 12. R20 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 15 (до 69 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е P (до 150 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. 73 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител KAMA
Модел У-4, ИД-304
Сезон всесезонни
Ширина 12
Диаметър R20
Товарен индекс 15 (до 69 кг)
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси 18PR
Ос задни - Truck
Тежест 73.38
Доставка 2 дни
евро етикет
B
2
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 18-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цена  гуми 205 55 r16  гуми  зимни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi