ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Imperial All Season Driver 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Imperial All Season Driver 205/60R16 96V #81864

EAN: 5420068628162
гуми Imperial All Season Driver - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
657 . 07 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание IMPERIAL е комманията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът ALL SEASON DRIVER се предлага от онлайн магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 205. Маркираната височина за гумата е 60. Маркирания диаметър за гумата е R16. 96 (до 710 кг) е разрешения товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват до 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато закупите гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали потреблението на гориво. Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно. При превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: нови гуми за мотор  гуми  гуми 205 55 r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки