ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HIFLY SUPER2000 165/70R13 88S (TL) #167338

DOT’23
EAN: 6953913101729
Летни гуми HIFLY SUPER2000 - Лекотоварни Гуми ( 88S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 0 бр.
81 . 10 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание HIFLY е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от познатите фими на пазара. Модел SUPER2000 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Обозначението от производителя на гумите е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 165. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R13 е маркирания диаметър за гумата. 88 (до 560 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс е сред най-добрите S (до 180 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител HIFLY
Модел SUPER2000
Сезон летни гуми за бус
Ширина 165
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 6.95
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 15-20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  195 65 r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми цена